Ambacht

Knabbel aan
onze historie

“Geluk heeft bij ons altijd al
vele smaken gehad. Men noemt
het ook wel Dorgelo.”

Dorgelo vliegt door de jaren heen, sinds 1843 is dit familiebedrijf een groot succes. Ben je benieuwd wat er door de jaren heen allemaal is gebeurd binnen de bakkerij? Lees dan hieronder de geschiedenis van Bakkerij Dorgelo.

 • 1843 Opening Dorgelo

  Op 25 mei 1843 begon Mannes Dorgelo bakkerij Dorgelo aan Sluis 6 te Dedemsvaart.

 • 1895 Nieuw uniek recept

  In 1895 overleed Mannes en zijn zonen Albartus en Gerrit zetten het bedrijf voort. Gerrit trouwde echter met een rijke vrouw, Anna Bremer en vertrok naar elders. Broer Albartus bleef in Dedemsvaart als bakker aan het Rheezerend en later nam diens zoon Hermamnnus de zaak over. Hermannus en Albertje kregen 2 dochters en 2 zonen.

 • 1943 100 jarig bestaan

  Vandaag bestaat Bakkerij Dorgelo 100 jaar. Dit werd uitgebreid gevierd met de hele familie en alle trouwe klanten.

 • 1945

  Overgang Sluis 6 naar de Wisseling 15 in Dedemsvaart

 • 2004 Van vader op zoon

  Begin 2004 is Nico Dorgelo vennoot geworden bij zijn vader en houdt hij hiermee een traditie in stand die al 160 jaar bestaat. Het bedrijf gaat hierbij al voor de zesde keer van vader op zoon over en dit leek ons een mooie gelegenheid om 160 jaar vakmanschap kenbaar te maken.

 • 2018 175 jarig bestaan met Herman en Nico

  Banketbakkerij Dorgelo aan de Wisseling 13 wordt vandaag de dag gerund door Herman & Petra en Nico & Esmeralda Dorgelo sammen met 10 enthousiaste medewerkers.

Meer weten?

Heeft u vragen over een van de producten of bent u benieuwd naar de mogelijkheden, neem gerust contact op en wij zullen u zo snel mogelijk te woord staan.